Наставникът на Марибор Анте Шимунджа коментира поражението от Ботев с 1:2 в първи двубой от първия квалификационен кръг на Лига Европа.

"Феновете видяха добър мач, не съм доволен от резултата. Ботев беше достатъчно добър на транзиция, но противникът се измъкна от това да допусне втори гол, но това е футболът", започна той.

"Бяхме труден опонент. Марибор е най-добрият клуб в Словения, привилегия е, че сме в европейските клубни турнири. Имахме ситуации през втората част, но липсваше завършекът. Първи официален мач бе за сезона и имаме в какво да се подобряваме, особено в завършващата фаза", продължи специалистът.

"Трябва да вкараме два гола и да не получим два, както днес. Ще е нужен анализ и да се представим на по-високо ниво. Разликата е, че Ботев има преднина, но ще играем у дома, пред нашите фенове. Надявам се, че ще използваме енергията от привържениците. Уважаваме Ботев, сериозен противник е", добави наставникът на Марибор.

"Правилни са вашите наблюдения, знаем кой е Иличич. Той прави разликата, играчите по лявото крило ще се подобряват в процеса на работа", завърши Анте Шимунджа.

Вижте повече във видеото.