Треньорът на Лудогорец, Анте Шимунджа, поздрави селекцията си за влизането в груповата фаза на Лига Европа, след като направи 3:3 срещу Жалгирис след продължения. 

„Беше трудно за всички – и за играчите и за треньорите. Важното е, че стигнахме до Лига Европа. Гледайте и двата мача, беше доста трудно“, започна Шимунджа.

„Играхме добре, честно казано, защото създадохме доста положения. Лесно стигахме до финалната третина, а те играха на контраатака. През първото полувреме не бяхме добри при отразяването на тези контраатаки, а след това се подобрихме. Показахме сериозен характер и искахме победата повече“.

„Говорихме за адаптацията, играчите трябваше да знаят какво им предстои, но още в първата минута допуснахме гол. Трябва да подобрим това, но вярвахме в принципите си и успяхме“.

„Тези мачове са част от съзряването. Някои играчи нямат опит, но показаха много характер и смелост. Трябва да продължим по този начин и да коригираме проблемите си“.

„Нямаме влияние върху жребия, но трябва да сме конкурентноспособни. Искаме да сме отбор, за който всичко ще внимават в Лига Европа, това е целта“.

„Давам оценка 10 на състава, защото знаем, че минахме през много трудности. Ние сме млад отбор, но ние вярваме в тази играчи искаме да се подобрим“, завърши той.