Бившият треньор на Лудогорец – Анте Шимунджа, говори преди реванша на „орлите“ с Олимпия Любляна. Словенецът говори за шансовете на отбора от неговата родина, като смята, че „драконите“ имат отлична възможност за продължаване напред след равенството 1:1 в Разград през миналата седмица.

„От моята гледна точка, първата среща в Разград не беше изнендаваща. Лудогорец загуби част от качеството си, главно заради раздели и контузии на футболисти. Фактът е също така, че Олимпия е опитен отбор с квалитетни футболисти. Те изиграха добър тактически двубой и имат изключителна възможности пред себе си“, каза бившият треньор на Лудогорец, който сега е безработен, пред Sport TV.

Gong.bg
15 снимки

Бившият треньор на Марибор и Мура призна, че феновете ще бъдат изключително важни в подкрепата си към Олимпия за предстоящия реванш с „орлите“. „Ясно е, че Лудогорец е фаворит, тъй като разполага с повече качество, но Олимпия играе у дома. Лудогорец не се чувства добре като гост и причината за това е, че няма достатъчно подкрепа, когато тимът играе в чужбина. 12-ият играч за Олимпия може да бъде голямо предимство. 50:50 са за мен шансовете“, коментира Шимунджа пред телевизията.

Съвсем скоро Анте Шимунджа може да поеме отбора на Сараево от Босна и Херцеговина. Иначе, Шимунджа стана шампион на България с "орлите", но след подновяването на сезон 2022/2023 след зимата беше уволнен, а на негово място бе назначен Ивайло Петев, който все още е треньор на тима от Разград.