Треньорът на Лудогорец - Анте Шимунджа, коментира загубата на тима от Андерлехт в Лигата на конференциите. "Орлите" отпаднаха след изпълнение на дузпи. Наставникът сподели, че е горд с представянето на своите футболисти.

"Не бях доволен и говорих с играчите. Не беше логично да направим толкова много непредизвикани грешки. Второто полувреме беше по-добро, но това е европейски мач срещу много добър опонент. Не беше лесно за играчите, но имаме качества. Искахме да се представим по най-добрия начин. Важното е, че ние продължихме да се борим, но когато допускаме такива грешки, противниковите играчи се радват“, каза Шимунджа.

"При дузпите играчите са тези, които решават. Мачът беше емоционален. Не е професионално да карам футболисти да бият дузпи. Те взеха тази отговорност и съм горд с тях", сподели Шимунджа.

start-photo.bg
94 снимки

"За Витри знаехме, че не е добре. За Текпетей направихме превантивна смяна. Винаги мога да направя нещата по-добре. Някои от играчите ни не са тук, защото нямат право да играят в този мач. Не бих сменил нищо по начина, по който се подготвихме за план А и план Б. Горд съм от играчите, защото това европейско пътешествие беше много добро и поучително. След този мач футболистите ми ще станат по-добри хора и играчи. Горд съм с тях, независимо, че не се класирахме", допълни той.