Шефът на БФС Михаил Касабов замина с делегацията на Лудогорец за Атина. Пред „Мач Телеграф“ Касабов говори за необичайна ситуация на летището в гръцката столица.
 
- Г-н Касабов, как ще коментирате случилото се с Лудогорец на летището в Атина?
- Странни действия и разпоредби на хората от летището. От УЕФА не са ни предупредили за подобни прийоми от гърците. Знаете обаче, че ситуацията е такава, че всяка държава си има свои методи за справяне с пандемията.
- Трябваше да отговаряте за делегатите по време на футболния турнир на олимпиадата в Токио, но в последния момент дадохте положителен тест за коронавирус. Какво точно се случи?
- Просто се оказа някаква мистерия. Бях негативен при тестовете толкова време. Ваксинирах се, минах и през втората доза. Трябваше да направя два независими теста преди да замина за Токио. Първият беше ОК. На другия ден се оказа, че съм позитивен. Странното е, че беше така само за два-три дни, а после пак бях отрицателен за коронавирус. Веднага ми свалиха карантината. ФИФА направи опит да замина по-късно за Япония, но властите там не разрешиха, тъй като вече съм бил регистриран, че не съм пристигнал навреме в Токио заради коронавирус.
 
- Съжалявате ли, че не отидохте в Токио? Олимпиадата е доста странна в тези времена на пандемия...
- Разбира се, че съжалявам, защото това щеше да ми е петата олимпиада. Истина е обаче, че този път тя не е същата. Няма дух, няма атмосфера в Токио. Всеки трябва да седи само в стаята си. Карат те до залата или терена, а после те връщат обратно в стаята. Никакво движение. Липсата на фенове също влияе много негативно на турнира. Говорих с хора, които са в Токио, и те казват, че не е същото.
 
Още новини четете в новия брой на "Мач Телеграф"

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.