Словашкият Спартак Търнава се надява да зарадва феновете сисрещу Лудогорец от групата на Лига на конференциите в последния си домакински мач. Домакините доиграват мачовете в турнира, като шансовете им за потенциално продължаване напред са повече от илюзорни, за което призна и треньорът им Михал Гашпарик.

Хората от Търнава очакват нетърпеливо срещата с българския шампион, като ден преди мача бяха продадени повече от 11 хиляди билета за последното домакинство на „белите ангели“ от Словакия.

До края на деня се очаква да се продадат още четири хиляди билета, за да бъде на 90% пълен стадиона в 60-хилядни град. Спартак Търнава се отличава в страната си с гореща подкрепа от сериозната ултрас-група „Red and White Animals”, която също ще бъде на „Антон Малатински“, за да подкрепи Роман Прохазка и останалите.

Местното издание Šport отделя две страници за превю на предстоящата среща, като успоредно с нея местния шампион - Слован Братислава, им магистрален за бъдещето си дуел срещу Клаксвик в същия турнир.

Словакия

източник: https://sport.aktuality.sk/

Това не би трябвало да смути „орлите“ и Георги Дерменджиев, които имат пребогат опит на европейските стадиони пред пълни трибуни и враждебна атмосфера. Разградчани се нуждаят от три точки, за да държат изцяло съдбата си в свои ръце в целта да продължат напред към плейфоната елиминационна фаза от турнира.

Първият отбор в тази група продължава директно към 1/8-финалите от надпреварата, докато заелият второ място ще играе в плейофите преди това или иначе казано 1/16-финалната фаза. Другите два отбора в карето са Нордселанд и Фенербахче, които играят един срещу друг успоредно тази вечер.

Драган Иванов, пратеник на Gong.bg в Търнава, Словакия