Старши треньорът на Левски Делио Роси изрази съжалението си след неуспеха на отбора да продължи напред в турнира Лига Европа. „Сините” отпаднаха от Вадуц, макар да победиха на „Георги Аспарухов” с 3:2, но с общ резултат 3:3 отборът от Лихтенщайн продължава напред. Италианският специалист бе категоричен, че да подадеш оставка е признак на слабост, а той не е такъв човек.

„Трябва да съжаляваме, тъй като изиграхме много слаб първи мач срещу Вадуц. Днес направихме всичко, както трябва, но нямахме никакъв късмет. Божидар Митрев ми каза, че не се чувства добре и това е причината да го сменя на почивката. Когато футболист ми каже, че не се чувства добре и не може да продължи, то ти си длъжен да го замениш. Нужно бе да мислим и за второто полувреме, тъй като резултатът на почивката бе 1:1, а той не бе добър за нас”, сподели Делио Роси.

 

„Допуснахме грешка в защита при първия гол, като крайният ни защитник не се намеси добре. Грешките в защита са част от футбола и се допускат, но не трябваше да пропускаме дузпата. Отделно не получихме чиста такава. След този резултат, всичко това изглежда, като извинение. Сменихме няколко човека, които да изпълняват дузпи в хода на миналия сезон. Факт е, че изпуснахме и на финала за Купата на България. Жалко, че това се случва, но не трябваше да я изпускаме днешната. Ако бяхме вкарали, то мачът отиваше в друга посока”.

„Причината за отпадането на отбора е, че просто не играхме добре. Първият мач трябваше да играем по-добре и да не го губим, докато днес направихме всичко, както трябваше. Имахме контузени, а други очакваме да се включат, но играчите, които играха днес се стараха много и дадоха всичко от себе си. Да се срамуваме е малко преувеличено. Аз искам да се извиня, тъй като съм отговорен за всичко това и я поемам. Когато резултатите не са добри, то треньорът е отговорен за тях”, продължи Роси.

На въпрос за евентуална оставка, италианецът заяви:

„Да подадеш оставка значи, че си се предал. Аз никога не се предавам, но резултатите не са добри и ще говоря с клуба”, довери Делио Роси пред DIEMA SPORT.

„Смятам, че може да се продължи напред, макар резултатите да не са добри. Ще говоря с клуба. Ако се прецени, че моето време е свършило тук, ще си тръгна. Мога да нося отговорност само за неща, които се отнасят до мен”, продължи италианецът.

„Трябва да си прегледам договора, тъй като не знам дали имам неустойка в него. Досега не съм имал възможност да си видя контракта”, продължи Роси.