Футболистът на Спартак Търнава Роман Прохазка говори специално пред Gong.bg и Мач Телеграф за предстоящия двубой на неговия тим срещу Лудогорец от петия кръг на Лигата на конференциите. Полузащитникът е бивш състезател и капитан на Левски, като има над 100 мача със "синята" фланелка.

"Очакванията ми са да се получи един интересен мач пред пълни трибуни и екзалтирани фенове. Надявам се да има добра атмосфера и да стане хубав мач, който да зарадва, както феновете, така и да си го изживеем ние, футболистите на терена", започна той.

"Вярвам, че сега сме по-опитен, по-мъдър и по-рутиниран състав спрямо загубата с 0:4 от Лудогорец в Разград, но това е опасен и класен съперник, който има отлични изпълнители особено в атака – по крилата и в центъра на терена. Очаквам да запълним средната част на терена и да не им даваме да ни надиграват. Със сигурност сме по-добър и по-опитен състав от онзи мач и се надявам, че резултатът ще бъде различен", заяви полузащитникът.

"Напрежението е по-голямо върху Лудогорец, тъй като се бори за излизане от групата. Има натиск и очаквания към нас. Феновете ни искат да постигнем най-после успех и пред тях, но това е Лига на конференциите, където всеки иска да победи и да играе силно, важното е да стане интересен мач", добави футболистът на Търнава.

"Победата на Лудогорец над Фенербахче само доказва, че това е много класен отбор с добри футболисти и със сигурност ще имат самочувствие в това гостуване на Търнава. Но и нашето равенство в Дания с Нордселанд ни увеличи самоувереността, така че ние също влизаме с големи очаквания", завърши Роман Прохазка.