Шампионът в турнира Лига на конференциите – Рома, ще направи всичко възможно, за да бъде в оптимален състав за решителния сблъсък с родния Лудогорец в Лига Европа. В петък италианският клуб е подал жалба до УЕФА в опит наказанието на Николо Дзаниоло да бъде намалено и той да вземе участие срещу „орлите“.

Двата отбора се изправят един срещу друг на „Олимпико“ в директен сблъсък за второто място в група „C“ на втория по сила европейски клубен турнир.

Звездата на римските „вълци“ получи директен червен картон при загубата от Бетис (1:2) по-рано този месец заради неспортсменско поведение и бе наказан за три мача. Това означаваше, че той ще пропусне оставащите двубои до края на груповата фаза. Сега надеждите на Рома са наказанието на Дзаниоло да бъде намалено на две срещи и той да бъде на разположение за предстоящото домакинство на Лудогорец следващия четвъртък.

Двата отбора имат по 7 точки, но засега разградчани имат предимство пред своя съперник, тъй като го победиха с 2:1 в Разград. Всичко, освен победа за Рома, ще осигури на българския шампион участие в елиминационната фаза на Лига Европа.