Старши треньорът на ЦСКА 1948 - Атанaс Рибарски, говори на пресконференцията преди реванша срещу ФКСБ от втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите. Младият специалист заяви, че „червените“ няма да се предадат, тъй като все още нищо не е решено.

Бронзовите медалисти от миналия шампионат загубиха първата среща в София с минималното 0:1.

LAP.bg
23 снимки

„Имаме предвид не само Флорниел Йоман, а и с другите. Имат много добри футболисти в офанзивен план. Разучили сме ги добре. Доста изказвания имаше от страна на Джиджи Бекали. Не искам да коментирам и да влизам в някакви полемики. Винаги се отнасяме към всекиго с уважение. Не ни е приоритет дали ще се откаже от футбола“, започна Рибарски.

„Доста от аспектите, които бяхме заложили в двубоя, най-вече да излезем от преса, се получиха доста добре в първия мач. Мисля, че трябва да имаме по-добро присъствие в наказателното поле. Играхме контрола със Сепси, изгледах доста мачове на ФКСБ и мисля, че мачовете между водещите отбори в Румъния превъзхождат тези, които играем в топ 6 в България, по-посетени са в Румъния. Няма голяма разлика между топ 3 отборите в двете държави“, сподели той.

LAP.bg
26 снимки

„Очаквайте промени в състава. Надявам се да има промени чисто поведенчески от някои от играчите. Обърнахме внимание на дузпите, няма да го крия. Ако има продължения, сме готови. Имаме доста добра резервна скамейка. Всеки, който ще седне на нея, заслужава да започне. Дълбочината на състава е голям плюс за нас“, каза още наставникът на „червените“.

„Мисля, че ще е минус и за двата отбора, и за самата среща, че няма да има публика. Това подпомага за повече динамика и адреналин, който вдига качеството на футбола. Със сигурност трябва да неутрализираме силните страни на противника, но имаме и гол пасив, трябва да сме внимателни с това. Рискът е голям да допуснем бърз гол“, завърши Атанас Рибарски.

„Един стойностен отбор. Нямат много слаби страни. Можем да намерим пролуки при бързия ни преход, защото имат пространства в защита. Надявам се, че статичните положения са силни за нас и слабост за тях“, допълни неговият помощник Мирослав Косев.