Новото попълнение на Берое Радослав Кирилов заяви, че ако отборът играе умно, може да се поздрави с успех срещу ХИК Хелзинки в първата среща от втория квалификационен кръг на Лига Европа.

„Тренирах с отбора още преди да съм подписал, защото нямах право до 30 юни да подпиша. Бях преотстъпен от Киево на Зюдтирол. Изчаквах да ми свърши договора и след това подписах договор за една година с Берое пак преотстъпен от отбора на Киево. Чувствам се супер. Момчетата са добре настроени. Атмосферата е хубава. Мисля, че отборът ще добива с времето и нужното самочувствие. Очаквам да е добра година за отбора на Берое“, коментира Кирилов.

„Аз познавам Александър Димитров. Работили сме заедно. Знаех какво изисква и какво иска от мен. Още след първия разговор, който проведохме реших да направя тази крачка и да дойда в Стара Загора. Чувствам се отлично. Има всички предпоставки да направим силен сезон. В отбора има нужната класа“, добави нападателят.

„Мисля, че треньорският щаб подготви правилно програмата за мачовете. Няма умора. Всичко е в рамките на нормално. Мисля, че сме подготвени добре за мачовете срещу ХИК.“

„ХИК е безспорно труден съперник. Не са нещо невъзможно. Ние имаме нашите шансове. Ако изиграем мача по умен начин, може да се поздравим с успех.“

„Лошото за нас е, че в момента те играят шампионат. Чисто физически те са по-подготвени от нас. Ние обаче може да се окажем по-свежи. Трябва да сме по-умни от тях, за да постигнем успех. Трябва да играем по-правилно тактически и да спазваме указанията, и ще постигнем успех“, продължи новото попълнение на Берое.

„Има доста силни футболисти в Берое на всеки един пост. Всеки един се стреми да дава максималното. Аз също се стремя да давам, каквото мога. Ще видим какво ще се получи“, каза още Радослав Кирилов.