Лудогорец е в навечерието на най-важния си мач в Европа за този сезон - утре от 19:45 часа срещу Нордселанд. И за съжаление на треньора Георги Дерменджиев, той е затрупан от проблеми. Към този момент 68-годишният специалист има на разположение точно 15 здрави и ненаказани играчи - 11 титуляри и евентуално 4 резерви. Седем човека са твърдо аут - наказаният Кайо Видал, Рик Джонатан, който не е картотекиран, както и контузените - Антон Недялков, Симон Слуга, Диниш Алмейда, Ден Групер и Марсел Хайстер. Други трима футболисти са под сериозна въпросителна - Аслак фон Витри, Бърнард Текпетей, Тодор Неделев и Иван Йорданов.
 
Изключително деликатни за Георги Дерменджиев са фланговете. Ако Фон Витри играе, то тогава Сон ще мине отляво. Ако обаче норвежецът не успее да мине късния фитнес тест, то отдясно ще трябва да играе Георги Терзиев, както беше в последните минути на "Армията". Тук е важно да отбележим и дали Иван Йорданов ще бъде вдигнат за срещата, защото, ако той е на линия, Георги Дерменджиев ще има още една опция за левия бек.
 
Колкото до крилата, там големият отсъстващ ще бъде Кайо Видал, получил третия си жълт картон в групите в последните минути при гостуването на Спартак Търнава. Най-логично изглежда вместо него да започне Спас Делев. Опция е и Мунир Шуиар, който обаче като цяло не се ползва с доверието на треньора. Към днешна дата се вижда огромната грешка Рик Джонатан да не бъде картотекиран. Все пак шансовете Текпетей да играе са над 50%.
 
Каквито и проблеми да имат в Лудогорец знаят, че излизат в едни изключително важни 90 минути и ако всеки даде максимума от себе си, ще бъде взет много сладък реванш за срамното 1:7 от Нордселанд в Дания. След това идва почивка и ще има достатъчно време за възстановяване./"Мач Телеграф"