В телефонно интервю за Exact Time Sports Джиджи Бекали говори за мачовете на Стяуа Букурещ, които ще бележат живота му до самия край. Собственикът на вицешампиона на Румъния говори за епичния дуел с Лудогорец и как е усетил тази среща, докато е бил в затвора.

„Мачовете, които ще помня завинаги, са тези с Мидълзбро и Лудогорец. Този с българите обаче е с по-голямо значение. Никога няма да забравя тази среща, докато умра. Бяхме класирани в групите на Шампионска лига в 92-ата минута и след това дойде един корнер. Ударът на техния играч (бел.ред: Вандерсон) беше толкова добър, че нямаше спасяване. Ако топката беше два сантиметра встрани, сега щяхме да сме друг отбор. Щяхме да приберем 20-30 милиона евро и да натрупаме по-голям коефициент. Този спомен ми горчи“, присети се Бекали.

69 снимки

„Това беше много емоционален мач в негативен план за мен. Помня, че крещях в килията „Тихо, тихо“, тъй като усещах, че нещо ще се случи и то стана“, завърши той за разградчани.

81 снимки

През 2014-а година Лудогорец беше загубил с 0:1 първия си мач в Букурещ, но в ответната среща голът на Вандерсон в добавеното време прати мача в продължения. В тях голове не паднаха, а при дузпите Козмин Моци направи зрелищни спасявания, след като Владислав Стоянов беше изгонен и класира за първи път "орлите' в груповата фаза в Шампионска лига.