Българският шампион Лудогорец ще изиграе последната си контрола от предсезонния лагер в Австрия. След като отнесоха тежко поражение с 0:3 от украинския шампион Шахтьор Донецк в сряда, сега момчетата на Стойчо Стоев ще търсят реванш срещу румънския Ботошани. 

В проверката срещу един от най-силните източноевропейски отбори специалистът пусна състава, който се очаква да е титулярен за старта на новия сезон. Сега срещу румънците се очаква шанс за изява да получат и всички останали играчи на "орлите". 

Началото на последната проверка на шампионите на австрийска земя е 19:00 часа и тя ще бъде излъчена в ефира на DIEMA SPORT, както и онлайн на платформата PLAY DIEMA XTRA. За вас ще я следим и с най-интересното на GONG.BG. 

Преди мача с Шахтьор, Лудогорец записваше само победи в предсезонните си битки. С наведени глави от срещите с "орлите" си тръгнаха аматьорският Надежда Доброславци, а после в Австрия - словенският Триглав и азербайджанският Карабах. 

За Лудогорец официално сезонът започва още на 3 юли с мача за Суперкупата на България срещу Локомотив Пловдив. Седмица по-късно вече стартира и евроучастието на разградчани с мачовете срещу Ференцварош в Шампионската лига. 

Така че вече времето за експерименти пред Стоев и щаба му приключва и специалистът иска да види максимално подготвен състав, който да се впусне в решителните битки, само месец и половина след края на предишния тежък сезон.