Централният защитник Пламен Димов беше един от героите за Ботев в битката с Бейтар в Лига Европа. Той отбеляза така важното първо попадение в мрежата за израелците, които впоследствие бяха попилени от българския тим. 

"Победата беше най-малкото, с което се отърваха израелците. Ние започнахме добре, преодоляхме ги и чакаме Маритимо. Следва гостуване на Славия, вече мислим за този мач и се надявам да бием, защото тръгнахме лошо. След този мач се вдигнахме доста и се надявам да бием в неделя Славия", заяви Димов и коментира конкуренцията си в отбрана. 

"Много добре се чувствам всеки мач с Виктор Генев, да не забравяме, че и Радо Терзиев е много добър, а сега е и контузен, така че конкуренцията ще е голяма. Зарадвахме феновете с победата си, радвам се, че бихме", заяви Димов и говори за аса на противника Йоси Бенаюн, както и за следващия противник Маритимо. 

"Видяхме, че на Бенаюн вече му е трудно да играе, на 37 години е, но присъствието му е много важно. След този мач набрахме много голямо самочувствие, още не сме гледали Маритимо, надявам се да има пак много фенове и да напълнят стадиона", завърши Димов.