Чешкото издание sport.cz обръща внимание върху четирима играчи на Виктория Пилзен, които могат да решат битката с ЦСКА. Те са подобни на четирите конника от Новия завет, които са предвестници на Страшния съд.

Спокойната сила: Алеш Хрушка

Вратар

4 мача

360 минути

3 получени гола

76.9% успеваемост

89.1% точност на пасовете

Представянето на Алеш Хрушка, който замени на вратата контузения Станек е истинска сензация. Според статистическата система, която покрива първенството и включва 7 различни индикатора за вратарите, Хрушка е вторият най-добър на поста си след стража на Славия Ондржей Колар. Героят на Виктория може да изглежда малко флегматичен, но всъщност е истински звяр.

 

Неочаквания герой: Радим Резник

Защитник

4 мача

261 игрови минути

2 гола

84.2% успеваемост

33.3% спечелени персонални двубои

Друг футболист, който получи шанс благодарение на контузия на основния изпълнител. Радим Резник на практика бе извън клуба, след като получи разрешение да си търси нов отбор. Операцията на коляното на Милан Хавел обаче даде неочакван шанс да Резник и той го сграбчи с две ръце. Два негови гола донесоха две от четирите победи на тима. Не е лошо за защитник, нали?! Сезон 2014/15 бе най-резултатният в кариерата му с три попадения, а тогава Пилзен триумира с титлата.

 

Скенерът: Павел Шулц

Халф

4 мача

352 игрови минути

81.8% точност на пасовене

7 успешни дрибъла

11/2 шута/голове

Той има скорост, дрибъл и поглед върху играта, който сканира невъзможно точно всяка ситуация на терена. Въпреки че позицията му не позволява, голяма резултатност Шулц има 2 гола след 11 шута, а ако бъде по-спокоен той със сигурност ще вдигне още повече коефициента си.

 

Френският чук: Жан-Давид Богюел

Нападател

4 мача

166 игрови минути

3 гола

1 асистенция

75% точност на шутовете

За разлика от рейтинга не само на Шулц, но и на доста нападатели от първенството, Богюел е истински снайперист. И то от най-точните. Богюел е основополагащ за Пилзен не само заради головете си, но и заради конструирането на цялостната игра на тима.