Бившият национал Петър Александров е категоричен, че срещу Йънг Бойс на ЦСКА ще му е много по-трудно, отколкото в мач срещу Базел в плийофа за влизане в Лига Европа. 
 
"Когато ЦСКА победи Базел, никой в Швейцария не беше учуден. Но сега съм убеден, че на "армейците" ще им бъде много по-тежко, защото Йънг Бойс е много по-силен от Базел. Има и друга причина - от доста време отборът играе домакинските си мачове на изкуствен терен и всички съперници изпитват трудности, когато гостуват. На него топката има различно движение и отскачане, с което футболистите на Йънг Бойс са свикнали. Именно добрата форма и изкуственият терен са двата фактора, които дават предимство на швейцарския тим", заяви Александров.
 
Според него отлагането на шампионатния мач на Йънг Бойс този уикенд е нож с две остриета. 
 
"От една страна отборът ще има повече време за почивка, но от друга това до известна степен ще наруши игровия ритъм. Лично за мен отлагането е предимство, тъй като напоследък Йънг Бойс играе в доста сгъстен цикъл и със сигурност има умора в отбора", добави бившият таран.
 
Александров коментира силните и слабите страни на съперника на ЦСКА.
 
"Обикновено Йънг Бойс се придържа към система 4-4-2. В атака разчитат най-много на голмайстора на първенството Жан-Пиер Нсаме. С него ЦСКА трябва да внимава много. Другият нападател Мешак Елия е бърз и също доста опасен. Имат и други качествени играчи като Мирелем Сюлеймани, който е десен външен халф. Определено, по-слабата част е защитата.
 
Познавам добре и треньора Херардо Сеоане, с който играхме заедно в Люцерн. Преди да поеме Йънг Бойс, той нямаше почти никакъв опит, като изключим 6 месеца в Люцерн и период в младежкия тим на клуба. Но в Йънг Бойс се разви много бързо, направи отбора два пъти шампион. Съперникът на ЦСКА практикува доста нападателен футбол, играе агресивно и прилага дълбока преса в половината на съперника. Този сезон не вкарва много голове и не печели така убедително, затова ми е трудно да дам прогноза", каза още Петър Александров./Мач Телеграф