Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев говори пред медиите преди заминаването на "орлите" за Белград, където утре вечер ще се проведе реваншът срещу Шахтьор Солигорск от първия квалификационен кръг на Шампионската лига. Според него възпитаниците на Валдас Дамбраускас трябва да подходят отговорно към срещата и да играят така сякаш първата среща е приключила 0:0.

„Реванш, в който трябва да подходим максимално отговорно с необходимата концентрация, тъй като това е коварен отбор, който ако бъде подценен, ще ни създаде изключително големи проблеми. Нашата мисъл трябва да бъде да подходим от първата минута максимално концентрирано, иначе ще имаме проблеми“, започна той.

Относно гостуването на неутрален терен в Белград:

„През годините Лудогорец показа, че и като домакин, и като гост играе добре. Нямаме съществена разлика в представянето. Не трябва да ни успокоява фактът, че мачът е в Белград. Напротив, трябва максимално да се концентрираме. Времето е достатъчно топло. Ще коства доста усилия и на двата отбора. Трябва да сме много внимателни.“

За сравнението между сегашното поколение на тима и предишното:

„С малко по-бавни стъпки вървим към правилната посока. От друга страна ще е много трудно да се сравнява настоящият Лудогорец с онзи предния. Футболът се променя. Това, което всички искаме да виждаме, е атакуващ Лудогорец, който не се предава и радва с комбинативна игра. Това получи ли се, успехите ще дойдат. За съжаление периодът за смяна на поколенията се оказа по-дълъг, имаме още какво да пипаме по отбора.“

„Трябва да влезем в този мач сякаш резултатът е 0:0 и да няма грам подценяване. Треньорският щаб ще си свърши работата в това отношение. Ние също ще помогнем с каквото можем“, каза Петричев.

За трансферния прозорец:

„Прекалено много футболисти се завъртяха през този трансферен прозорец, на които им се лепна етикетът, че ги иска Лудогорец. До голяма степен бих казал, че не отговаряха на истината тези информации, както и за фантастичните суми за селекции. Ние имаме нашите планове, но по традиция никога не казваме. Трансферите стават все по-трудно и гледаме да сме максимално предпазливи“, завърши изказването си изпълнителният директор.