Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев коментира в специално интервю за „Спортно щоу Гонг“ по Дарик радио, че отборът не е в криза. Той сподели, че е имало залитане, но изрази очакванията си срещу Зрински в мача от третия предварителен кръг на Лига Европа, шампионите да покажат коренно различно лице.

Петричев обясни още, че има добри впечатления от работата на Пауло Аутуори и подчерта, че бразилецът и екипът му се нуждаят от време да разгърнат потенциала си, и да наложат методиката си. 

„С такава категоричност да използваме думата криза, мисля е рано. Има едно колебливо представяне, което до голяма степен повлия и сега се борим за влизане в групите на Лига Европа, а не за тези на Шампионската лига. Знаете целите ни. Ще излъжа, ако кажа, че не сме разочаровани, но не мога да кажа, че сме обезверени. Винаги в такива ситуации сме намирали сили и сме продължавали напред. При всички случаи участие в групите на Шампионската лига, щеше да е добре за нас като клуб. При нас се създава усещането, че всяка година трябва да играем групи на Шампионската лига, а това е погрешно. Футболът предлага обрати, така че не може да разчитаме, че всяка година ще играем Шампионска лига. Тя е бонус за нас, но не от животоспасяващо значение. Сега се концентрираме в Лига Европа и се надяваме да играем групи“, започна Петричев, който продължи и по всички злободневни теми около разградския клуб.

Ангел Петричев

източник: LAP.bg

„Изключително добри впечатления имам от Аутуори. Много хора може да погледнат скептично, но аз не се влияя от мененията на хората в социалните мрежи. Аз работя с този човек и съм впечатлен от професионализма му, от контакта му с играчите, от тренировъчния процес. Чувам подмятания как се усмихвал на интервютата, това е дребнотемие. Той е педант. Свикнах да работя с Домусчиев, който гледа много детайлите. Такъв е и Аутуори. С Аутуори виждам дълъг път“.

Пауло Аутуори

източник: LAP.bg

„Ще си позволя да не се съглася, че Аутуори е най-критикуваният наставник. Във всеки момент, когато е имало разклащане, е имало мнозинство гласове, които критикуват. За Брубо Рибейро още в първия месец имаше прякор Ментейро. Аз мисля, че човек трябва да получи нужното доверие. Ние след 40 дни сме готови да изгоним още един специалист от България. Не мисля, че това е правилно. Ако се създава настроение, то в никакъв случай не важи за екипа на Лудогорец – за мениджмънта. Тези хора имат нужда от време да разгърнат потенциала си и да наложат методиката си. Мисля, че в мача с Локо Пд не играхме така зле, както се опитват да го изкарат. Не мога да кажа, че отборът не е играл или е бойкотирал, или не е в добро състояние. Мисля, че момчетата се трудят много, без да съм специалист, наблюдавам процеса и виждам как се влагат. В момента те тренират сериозно и се готвят сериозно. Имат настроението и увереността, че ще поправят грешката си от Унгария“.

„Жребият е такъв, че предполага Лудогорец да се представи добре. Ние вдигнахме доста критериите. Който и да бе съперник, щеше да се чака Лудогорец да влезе в групите. Смята се, че това е рутинно за нас, а това не е вярно. Участие в групите е черешката на тортата за това, което си направил миналия сезон. Момчетата се постараха много, за да се мобилизират и да влязат в групите“.

„По въпроса с новите попълнения много може да се говори. Аз имам мнение, но хората, които трябва да говорят са треньора и Методи Томанов. Аутуори няколко пъти каза, че разполагаме с боеспособен отбор, Ако бъде привлечен класен играч, ще е добре. Това е отворен процес като действия на клуба. Повечето от момчетата ни са били седем пъти шампиони, играли са два пъти групи на Шампионска лига и толкова пъти групи на Лига Европа. Качествени играчи са и няма как да правим на всяка цена трансфери“.

Запитан за думите на помощника на Димитър Димитров – Херо – Петьо Колев, който нападна клуба, Петричев обясни: „Имам представа какво е имал предвид Петьо Колев. Той днес даже ми прати извинителен SMS. Приемам това със снизхождение. Искам да кажа, че тези бразилци помогнаха той да вземе титла, помогнаха да прескочи групите на Лига Европа. Мисля, че в неговата биография има успешен престой в Лудогорец. Това не е само негова заслуга, а на целия екип, в това число и на бразилците, които дълги годни радват феновете. Това, че той чувства горчивина, че не е в екипа на Лудогорец…Мисля, че има по-достойни начини да се покаже“.

Колкото до раздялата с Херо и дали е имало опция да остане, а Аутуори да е спортен директор, Петричев отговори: „Всякакви трактовки може да се чуят. Аз съветвам да не се приемат всички за верни. Моите впечатление за отношенията ни с Херо, за пореден път ни се затвърди мнението, че Херо е мъжкар и професионалист. Само добри думи за него“.

Димитър Димитров - Херо

източник: LAP.bg

„Не се наемам с прогнози за резултата на мача със Зрински, говоря за цифри. Това, което мога да кажа, от разговорите ми с отбора – ще видите различен Лудогорец, който играе печеливш футбол. Дано нашите фенове преглътнат разочарованието от последната седмица и да се върнат на стадиона. Поне сега сигналите са, че лека-полека се отърсват и продажбата на билети върви по-добре. Те осъзнаха, че тези момчетата, които в последната седмица не се представиха добре, им донесоха толкова радост и сега заслужават подкрепа. На всички е ясно, че ако успеем с Зрински и плейфоа после, ще имаме три евровечери на нашия стадион. Нека всички фенове пренебрегнат случилото се и да дойдат на стадиона. Смятам, че ще им донесем радост. Лудогорец не е в криза, имаше едно залитане. Надявам се да сме успели да го преодолеем“, добави Петричев.

„В китайската азбука, доколкото знам, йероглифът за криза съвпада с този за възможност. Така че, ако се случи нещо, трябва да имаме възможности“.

„Много се радвам, че конкуренцията става по-сериозна в Първа лига. Това е добре за всички. Не само за Лудогорец, а и за родния футбол като цяло. Смятам, че отборите са надградили. Мисля, че конкуренцията ще е по-сериозна. Доста е дълъг шампионатът, ще видим. Не е за първи път да започнем колебливо, така че всички коментари са доста прибързани. Не за първи път се очаква Лудогорец да рухне. Не мисля, че това ще стане", завърши Петричев. 

Лудогорец посреща Зрински в четвъртък, 9 август, от 20.00 часа. 

Страхотен жребий за Лудогорец