Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев сподели, че очаква трудно гостуване на израелския Апоел Беер Шева в мач от третия предварителен кръг на Шампионската лига. Ръководителят на шампионите все пак заяви, че на този етап шансовете на двата тима са равни.

„Апоел Беер Шева е един редовен участник в евротурнирите. Имаме представа за отбора, от организационна гледна точка колегите също показват, че са един изключително добре организиран клуб. Към момента комуникацията между нас е на отлично ниво. Аз очаквам добро пътуване и ако имаме късмет да се поздравим с добър турнирен резултат. Мисля, че шансовете са 50:50. Това е отбор, който натрупа сериозен опит в Европа. Ние също имаме опит, така че изходът от двата двубоя е абсолютно непредвидим“, коментира Петричев на заминаване към Израел тази сутрин.

Петричев също благодари на министър Красен Кралев за съдействието и осигуряването на правителствен самолет за пътуването до Беер Шева.

„Използвам случая да благодаря на министър Красен Кралев, който откликна на нашата молба. Знаете, че в момента чартърният сезон е изключително натоварен и намирането на удобни полети е изключително трудно. Подадохме молба, която бе удовлетворена в изключително кратки срокове и няма как да не бъдем благодарни на министъра, защото за нашия отбор беше изключително важно да пристигнем на време, за да проведем адаптация към климатичните условия и отделно момчетата да имат време и да починат, за да се подготвим професионално за този мач. Благодаря на министър Кралев за помощта, която ни оказа.“

„Хубавото е, че нашите футболисти са свикнали да играят при различни климатични условия. При всички случаи това ще има отражение върху тях, но ние нямаме право на оправдания. Има и реванш в Разград. Каквито и да са условията, ние ще се съобразяваме с тях“, каза още той.