Старши треньорът на Лудогорец – Ивайло Петев, сподели мнението си за победата с 5:1 над Астана в мач-реванш от третия квалификационен кръг на турнира Лига Европа. По този начин „орлите“ се класираха за плейофите, където ще се изправят срещу нидерландския гранд Аякс.

Петев заяви, че тимът е изиграл добър мач и заслужено е спечелил.

start-photo.bg
96 снимки

„Изиграхме добър мач. Влязохме изключително сериозно в срещата, бяхме много агресивни, имахме добър контрол над топка – това, което в предния мач ни беше проблем. Вкарахме гол, изтървахме още 3-4 първото полувреме. Допуснахме от първата атака на Астана да ни изравнят. Коригирахме нещата на полувреме и мисля, че изиграхме едно от най-добрите полувремена, откакто се завърнах в Лудогорец. Изключително добро второ полувреме – с добра енергия, с много комбинативност. Вкарахме 4 гола и изтървахме още толкова. Поздравления за момчетата и за нашата публика, която ни подкрепя до последно. Напълно заслужено продължаваме напред“.

„Винаги в трудните моменти трябва да се облегнеш на трима или четирима играчи, които да изнесат товара. Днес отборът беше на добро ниво и не мога да отлича никого“.

Lap.bg
30 снимки

„Една прекрасна вечер за нас, но горчилката в мен няма да отмине лесно от мача с Олимпия. Този отбор заслужаваше да продължи, но така се случи, че отпаднахме. Трябва да продължим да се развиваме и всеки мач да изгледаме поне като днес“.

„Мисля за мача в неделя. Първо трябва да мислим за него и след това за Аякс. Аякс е европейски гранд, но има време за него. Най-важно е да се възстановим и да спечелим в неделя. Най-вероятно ще играем срещу Черно море“, заяви Петев след двубоя.