Треньорът на Лудогорец - Ивайло Петев, говори на пресконференция преди първия мач с Аякс от плейофите на Лига Европа. Специалистът заяви, че иска отборът му да покаже страст и вяра, че може да направи нещо срещу гранда от Нидерландия. 
"Имаме щастието да срещнем една от най-големите футболни машини в Европа и света. От Аякс са излезли  много изключително класни футболисти и ще е удоволствие да премерим сили с такъв отбор.
 
Имаме добър климат в отбора и най-важното е да играем като отбор. Да бъдем сплотени и да не повтаряме  грешките, които вече сме допускали. Искам да покажем страст и вяра, че можем да постигнем успех. Нямаме нито контузени, нито наказани играчи, така че всички са на разположение.
 
Пред нашите фенове винаги показваме добра игра за разлика от гостуванията, където понякога имаме колебания.
 
Аякс разполага с доста индивидуална класа, гледах доста техни мачове. Няма да ни е лесно, ще направим всичко възможно да ги затрудним. Говорих със Серджио Падт за Аякс, все пак е нидерландец. А също и с Фон Витри, който е играл там. Всяка информация е от помощ. Но най-важното е да следваме това, което имаме като план. 
 
В живота няма нищо на всяка цена. Този мач с Аякс е по-различен, защото излизаме срещу отбор от съвсем друга класа и ще видим докъде е стигнало нашето развитие като отбор. 
 
Безспорно Аякс е едно от най-големите предизвикателства, пред които съм се изправял в кариерата си. Ако трябва да правя класация бих поставил Франция на първо място и веднага след това Аякс", заяви Петев.
 
Двубоят между Лудогорец и Аякс е в четвъртък от 21:00 часа и може да го наблюдавате НА ЖИВО по DIEMA SPORT 3.