Старши треньорът на Лудогорец Ивайло Петев говори пред медиите след успеха с 4:0 срещу Балкани. След тази победа разградчани преминаха първия квалификационен рунд в Шампионската лига. Следващият противник на "орлите" ще бъде Олимпия Любляна.

„Колко са били критици, не знам, аз не чета. Искам да поздравя играчите и нашата публика, която ни подкрепя от първата до 90-ата минута. Нормално е да минем през това след първия лош мач. Момчетата изпълниха плана и напълно заслужено продължаваме напред“, заяви наставникът на разградчани.

„Характерът и енергията, това беше основното днес. Това да сме заедно, ще помогне най-вече на отбора. Щастлив съм като треньор“, допълни той.

„Аз не един път съм казвал, че футболистите, които получават шанс трябва да дадат максимума от себе си. Отборната игра, дух и енергия днес спечели. Естествено, всеки един гол дава самочувствие“, каза още треньорът.

Ивайло Петев се върна и към първия мач с Балкани.

„Не бяхме на нужното ниво, може би е имало малко подценяване. Не случайно играха Лига на конференциите, може би играчите са мислили, че ще бъде по-лесно. Другото основно нещо е психиката. Ние досега 4 месеца не сме изпадали в такава ситуация и може би трябваше да минем през това, да изживеем негативното, за да направим още по-голям скок. Във футбола такива неща са неизбежни“

„До Олимпия въобще не мисля. Мисля за събота, мачът, който е за първенство. Трябва да играем със същата енергия като днес. Вижте днес не позволихме на Балкани да играе, но през миналия сезон те изиграха качествени мачове. Не знам колко Олимпия са по-добри от Балкани, защото още не съм ги гледал“, завърши Петев.