Наставникът на Левски Николай Костов получи добри новини от лекарския щаб на отбора преди реванша с Апоел Беер Шева от третия квалификационен кръг на турнира Лига на конференциите. Срещата е в четвъртък, 17.08, от 20:00 часа на стадион „Виваком Арена – Георги Аспарухов“.

Треньорът ще може да използва Жереми Петрис в срещата срещу израелците, след като ще бъде възстановен от своята контузия, която получи при загубата от Локомотив Пловдив с 1:2. Той разтегна бедрен мускул още в началото на двубоя. Травмата го извади от визитата на Апоел (0:0), както и при успеха над Ботев Враца (1:0) в неделя.

LAP.bg
98 снимки

Десният бек обаче е уверил треньорския щаб, че вече се чувства добре, както и че ще излезе на инжекции срещу израелците, ако се наложи. Затова и Николай Костов вече го брои за титуляр в четвъртък. През този французинът има 6 срещи зад гърба си - 4 за първенството и 2 в Лигата на конференциите. Когато не е на терена заради травма, негова алтернатива вдясно на отбраната са Патрик-Габриел Галчев, Марин Петков и Роналдо.

В същото време стана ясна причината за отсъствието на нидерландския защитник Келиан ван дер Каап в снощното домакинство на Ботев Враца. Причината е, че той е имал лека контузия от гостуването на Апоел Беер Шева (0:0). И лекарският, и треньорският щаб на тима не са искали да предприемат каквито и да е рискове с включването му срещу врачани, но се очаква да бъде на линия за реванша срещу израелците в четвъртък.

start-photo.bg
64 снимки

24-годишният Ван дер Каап започна кампанията със статут на твърда резерва. След трансфера на Ноа Сонко Сундберг и травмата на Кристиан Димитров обаче нещата за него коренно се промениха. Така нидерландецът вече има зад гърба си 5 мача – 2 в efbet Лига и 3 в Лигата на конференциите.