Градската болница в Скопие “Св. Наум Охридски” съобщи за сайта 4news, че е протелка операцията на български гражданин. МВнР информира по-рано, че българинът е ранен в инцидент преди футболната среща между Левски и ФК Шкупи в столицата на Република Северна Македония.

Българският футболен фен е бил ранен с остър предмет и е пристигнал в болницата преди един час, според информацията. Ранен е в корема, засегнат е черният дроб.

start-photo.bg
97 снимки

“В момента тече операцията, а лицето е извън опасност за живота”, информираха от болницата снощи.

По-рано в болницата е постъпило и още едно лице, което е препратено в друга клиника.

start-photo.bg
64 снимки

“На 27 юли 2023 г. в 18:38 ч. (19:38 ч. българско време) в Сектора по вътрешните работи Скопие е съобщено, че на улица „Цветан Димов“ са нападнати физически Д.А. (29 г.), Д. Й. (28 г.), Ф. Д. (31 г.) и М. С. (30 г.), всички от Република България, при които е използван и остър предмет, с който е наранен Д.А. Той е транспортиран в болница "Св. Наум Охридски", където е диагностициран с тежки наранявания, но според справката от болницата състоянието на лицето е стабилно. Предприемат се мерки по изясняване на случая”, гласи съобщение на министерството на вътрешните работи на Република Северна Македония, цитирано от портал "Екипа".

На входа на стадион “Тодор Проески”, в зоната под трибуните, група фенове влязоха в конфликт със служители на полицията, който бързо прерасна във физическа саморазправа. Във видеоклиповете се виждат летящи бутилки от сок или бира, както и някои по-големи предмети. По-рано български футболни фенове бяха нападнати в Република Северна Македония минути преди началото на футболния мач от Лигата на конференциите между Шкупи и Левски на стадион "Тодор Проески" в Скопие. / БТА