Лудогорец стартира 2022 година с нов треньор в лицето на Анте Шимунджа. Отборът се подсили и с играчи като Жан Карничник, Матиас Тисера, Игор Тиаго, Спас Делев и вратаря Симон Слуга. В същото Стефан Баджи и Елвис Ману се разделиха със „зелените“.  

Разградчани завоюваха и 11-а поредна шампионска титла без да допуснат поражение до края на сезона. Тимът обаче отпадна от турнира за SESAME Купа на България от бъдещия носител на трофея – Левски, след две загуби с 2:3 в Разград и 0:1 в София.

През лятото в отбора беше направена сериозна селекция, а целта беше ясна – атака на групите на Шампионска лига. На „Хювефарма Арена“ пристигнаха Якуб Пьотровоски, Педро Енрике, Аслак Фон Витри, Педро Нареси и Нонато. Продадени обаче бяха голмайстора Пиерос Сотириу и полузащитника Алекс Сантана.

За съжаление обаче тимът отпадна в третия предварителен кръг на ШЛ от Динамо Загреб. Шампионите обаче достигнаха до групите на Лига Европа, където попаднаха в една група с италианския гранд и историческия първи носител на трофея от Лигата на конференциите – Рома, испанския Реал Бетис и финландския ХИК Хелзинки.

Лудогорец записа страхотна победа още на старта срещу „вълците“, но в крайна сметка финишира на третото място и напролет ще играе в ЛК, а опонент е белгийския Андерлехт.

В първенството „орлите“ зимуват на второ място с 43 точки, на една от лидера ЦСКА. В турнира за националната купа Лудогорец си върна донякъде на Левски, след като ги отстрани на 1/16-финалите в последния си мач за календарната година. 

Със сигурност обаче целта пред тима е да запази титлата си и да продължи участието си в Европа. Какво предстои за разградчани през 2023 година предстои да разберем.

Повече подробности за това каква беше 2022 година за Лудогорец може да видите в прикаченото видео.