УЕФА изпрати австриеца Харалд Лехнер да ръководи срещата от турнира Лига Европа между Лудогорец и Бетис в четвъртък.

Мачът е с начален час 19.45 часа на 27-и октомври и може да даде сериозна преднина на българския шампион в борбата му за класиране във фазата на елиминациите. Преди мача Бетис е начело в група С с 10 точки, разградчани са със 7, а Рома има 4.

40-годишният Лехнер е съдия на ФИФА от 2010-а година, а в момента е в първа категория. Преди близо една година - през декември 2021-а, УЕФА го покани на семинар за арбитри, които оглежда за промотиране в Елитната група. На същия семинар той беше рамо до рамо с българските топ-арбитри Георги Кабаков и Християна Гутева.

Той има във визитката си един мач и на българския национален отбор - 1:1 срещу Канада в контролна среща, когато селекционер е Любослав Пенев. Шест пъти е избиран за Съдия номер 1 на годината в Австрия, а понякога ръководи топ-мачовете от първенството на Швейцария, включително и дербито Йънг Бойс – Базел.

Помощници на Лехнер ще бъдат Андреас Хайденрайх и Максимилиан Колбич. Четвърти съдия е Маркус Хаметер, всички те негови сънародници от Австрия. За срещата обаче арбитрите на ВАР (видеосистема в помощ на съдиите) са германци - Сьорен Щоркс и Кристиан Гителман.