Ново правило на УЕФА е спасило Клаудио Кешеру от наказание за първия мач срещу Истанбул Башакшехир в груповата фаза на Лига Европа. Румънският нападател натрупа 3 жълти картона в мачовете от предварителните кръгове на Шампионската лига и Лига Европа.

По принцип това натрупване води до един мач лишаване от състезателни права и първоначалните данни сочеха, че Кешеру ще бъде наказан. В последствие обаче стана ясно, че ново правило на УЕФА е спасило Кешеру.

Европейската футболна централа е въвела нов регламент, според който наказания заради натрупани картони в предварителните кръгове отпадат за мачовете в груповата фаза. Реално Клаудио Кешеру е санкциониран по дисциплинарен правилник и дори има наложена парична санкция, но наказанието му от един мач отпада в групите и той може да играе днес.

Това правило е въведено с цел отборите да имат на разположение всички футболисти на старта на групите в двата турнира. Регламентът обаче важи единствено и само за натрупани жълти картони. При червени картони наказанията важат, както е случая на Марселиньо. Бразилецът ще пропусне мача довечера и това ще му бъде трети двубой за Лудогорец в Европа, в който той няма да играе.