Новият наставник на Зрински Мостар Блаже Слишкович изрази надежда, че знае как да излъже тима на Лудогорец в утрешния реванш от Лига Европа. След първия мач в Разград, българският шампион има преднина от един гол след победата с 1:0 на „Лудогорец Арена“.

Слишкович бе назначен на кормилото на Зрински в понеделник, наследявайки Анте Мише, който води тима в предишния мач с Лудогорец. Специалистът призна, че той е само временен вариант за треньор докато от клуба намерят постоянен негов заместник

Той се завръща за четвърти път начело на тима от Мостар и коментира, че ще се постарае да използва тактиката на Видеотон, с която унгарците отстраниха Лудогорец от предварителните кръгове на Шампионската лига.

„Поздравявам българските журналисти, които сте тук. Лудогорец е отбор, който предизвиква интерес. В последните 7-10 години Лудогорец е отбор, който е познат не само на Балканите, а и в цяла Европа“, коментира той.

„Поех отбора вчера. На 75% от играчите вече съм бил треньор. Има и нови попълнения, с които се запознах. Водихме откровен разговор за проблемите, които има Зрински и как те да бъдат отстранени. Ще говоря с всеки един индивидуално.  Целта е да върнем атмосферата, която ни помогна да побеждаваме в последните два сезона в Босна и Херцеговина“, каза още Слишкович.

„Вчера имахме лека тренировка от 45 минути. Направихме двустранна игра, в която пробвахме някои неща, с които да се противопоставим на Лудогорец утре. Колко ще бъде качествено ще видим, защото имахме много малко време за работа“, продължи спецът.

„Със сигурност ще има промени в състава. Предишният треньор също правеше промени или заради контузени футболисти, или заради умора. Ще има изненади утре. Напуснах в края на миналия сезон след мое решение и продължавам да стоя зад него. По ирония на съдбата винаги се завръщам в клуба в тежки моменти. Сега ситуацията не е по-различна. Клубът има множество проблеми. Най-вече с контузени футболисти или такива, които не са готови физически след контузии. Мисля, че съм правилният човек, който може да изведе клуба от тази ситуация. Познавам 80% от играчите. Знам какво им липсва, за да се върнат отново към победите от миналия сезон, когато бяха в отлична форма“, каза още Слишкович.

Слишкович обясни, че ще води отбора на Зрински Мостар до паузата в местното първенство заради мачовете на националните отбори през следващия месец, като се надява в този период ръководството на клуба да е намерило негов заместник.