Изгряващата звезда на полския футбол Давид Ковнацки няма да продължи кариерата си в родния първенец Лудогорец. Такива информации се появиха в родината му миналата седмица, но по всичко личи, че следващата дестинация в кариерата му ще е другаде. 

Според италианските медии, той е чакан във вторник на базата на Сампдория, за да мине медицински прегледи и след това да финализира преминаването си при "моряците". Досегашният му клуб Лех Познан вече е дал зелена светлина за оформяне на всякакви последни детайли по личните му условия. 

Новият Левандовски сменя Кешеру в Лудогорец

Всъщност, клубът му ще получи изключително добра трансферна сума. Според "Кориере дело Спорт", поляците ще вземат 4.5 млн. евро сега за Ковнацки, а в зависимост от изиграните мачове и отбелязаните голове може да получат и допълнителни бонуси в размер до още 2 млн. евро. 

През миналия сезон Ковнацки изигра 33 мача и наниза 12 попадения за Лех в Екстракласа. Още от преди няколко сезона той получи прозвището "Новия Левандовски" заради сходния стил на игра с голямата звезда на Байерн Мюнхен. Сега се очаква да развие кариерата си в Сампдория. А Лудогорец явно не е успял да се пребори с тази конкуренция за подписа му.