"Вкарахме гол, но не съумяхме да задържим резултата и да отлебежим втори гол. Казах, че мачът ще е дълъг и че трябва да ги надиграем, да ги излъжем. Като цяло не стояхме добре. Може би се натрупа - хора, които не са на 100% и си пролича. Накрая ни хванаха на контратааки", коментира старши треньорът на Левски Николай Митов след поражението с 1:2 от Хайдук Сплит и отпадането от втория предварителен кръг на Лига Европа.

"Продължаваме напред, първенството стартира. Искам да изглеждаме много по-добре. Не искам да се оправдавам, но има футболисти, които са на 14 дни, а други започнаха на по-облекчен режим, Вутов го няма, но това е положението", добави още Митов.

"Не съумяхме да отстраним Хайдук и гледаме напред", каза още треньорът на "сините".

"И Гомес, и Рошу не са готови на 100%. Трябва всеки ден да работим, за да вкараме всички в оптимална форма. В първите минути започнахме добре мача, а при 1:0 мачът щеше да е съвсем друг с публика. неприятно е да играеш като на театър, даже по-лошо от тренировка. Да, Хайдук стоеше по-добре, правихме грешки и ни хващаха на контраатака. Има какво да работим, знам къде са ни грешките", коментира още Николай Митов.

"И на Обертан ще му трябват 3-4 седмици, за да е в оптимална форма. Неприятно е за всеки треньор да започне с непълен отбор. Трябва да се възстанови отборът и пълна концентрация в първенството. Преодоляваме го и се концентрираме. Важното е всички да са здрави и да подобрим физическото си състояние. Искам да се концентрирам само върху нашия отбор. Има много мачове, сега започва първенството", добави още Митов.

Той се върна на анализа си на мача, като сподели, че не е доволен и разкри какви са притесненията му и отличи пропуските на играчите си. 

"Не съм доволен от мача, 15 минути имахме контрол, после имаше много брак. Хващаха ни на контри след това, нещата които говорихме не ги правехме. Вкарахме гол, но не можахме да държим топката, трябваше да го направим, за да вкараме и втори гол. Хайдук седя по-добре от нас и не съм доволен. Публиката липсваше." 

"Притеснява ме, че Левски създаде само две положения, не е нормално. Нямаше я агресията, повлия липсата на публиката. Трябва да излезем от тази ситуация, а и имаше хора на по 10 тренировки, които не са 100% готови." 

"Една от причините да не ни се получат нещата е, че не бяхме заедно от началото на подготовката, нямаше синхрон. Тези четиримата като не са в оптимална форма и не са подготвени, е проблем", заяви Митов и сподели какви са забележките му при попаденията на Хайдук. 

"Голът беше от едно обръщане, където човекът не трябваше да се обръща. Не се получиха нещата между защитата и нападението. Отсъстваха много играчи, притеснява ме, не го очаквах, нямаше я агресията. Не говоря за примирение, но не съм очаквал, че ще играем така. Най-вече губехме много елементарно топката. Даваш инициативата, а го правят хора, които не трябва да го правят." 

"Персонални оценки няма да давам. Искам да бъдем с 11 души, не можеш да освободиш всички. Не съм съгласен, че само Митрев знаеше какво прави. Като цяло отборът не стоя добре", заяви Митов и коментира мащабната селекция, включваща имена дори като Габриел Обертан. 

"Всеки треньор, не само аз, иска на първата тренировка иска окомплектован състав. Това са фактите. Веднага трябва да се възстановим и влизаме в неделя за победа и се концентрираме за първенството. Причината не беше в Цветкович днес. Подписахме с Обертан, има позиции, на които трябва конкуренция", завърши Митов.