Старши треньорът на Левски Николай Митов даде кратка пресконференция преди двубоя срещу Сутиеска от първия предварителен кръг в Лига Европа, който е в четвъртък в София от 20 ч.

"Надявам се да победим с такъв резултат, който да ни позволи да се класираме. Наясно съм със състава. Пробвах варианти за този противник и съм наясно каква трябва да бъде схемата. Отборът ни е различен - напуснаха ни доста, дойдоха други играчи. Сравнение с преди не искам да правя. Аз се радвам, че колегата от Сутиеска говори по този начин за Левски, имаме респект към съперника. Превъзходството искаме да го покажем на терена, а не сега."

"Това са футболистите, с които разполагаме. Вярвам им на 100 процента. Тренирали сме и срещу затворен отбор, и срещу по-отворен. Важно е ние как ще играем. Имаме респект, но мислим да преодолеем този съперник. Дузпа кой ще изпълни? Утре ще видите, ако има такава", сподели Николай Митов.

"Ще разчитам на всички футболисти. Антонио Вутов и Серджиу Буш също са готови за игра. Като цяло очакванията ми са да победим с резултат, с който да си осигурим достатъчно предимство за втория мач, за да отстраним черногорския отбор".

"Наясно съм със състава. Утре ще видите и схемата ни на игра. Наясно съм каква трябва да е тактиката срещу този противник. Имаме доста нови, доста ни и напуснаха. Важно е сега този отбор да се изгради и с всеки мач да показва добро лице", допълни той.

В Левски са разучили играта на съперника, въпреки че и при черногорците има доста промени в състава в сравнение с миналия сезон. 

"Разузнали сме ги доколкото е възможно. И те имат нови хора, имат и напуснали. Наясно съм с какво са се подсилили. За мен е най-важно как ще се представим ние. Имаме нужното самочувствие. Излизаме само с мисълта да преодолеем съперника. Респект и уважение към съперника ще има само до излизането на терена", заяви Митов.

"Искам да покажем превъзходството си на терена. Не ме притеснява това, че не взехме всички играчи, които искахме. Имаме добри футболисти, добър отбор. Можем само да гадаем как ще играят черногорците. Тренирали сме и ако те са по-затворени. Трябва да ги накараме те да се съобразяват с нашата игра", добави той.

Прохазка: Чакаме мача с нетърпение, ще победим