Старши треньорът на Левски - Николай Костов, даде пресконференция преди утрешния двубой със северономакедонския Шкупи от втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите. „Сините“ гостуват на стадион „Тодор Проески“ в Скопие. От 22:00 часа българско време

Той сподели, че вярва в качествата на своя отбор и потвърди, че крайният защитник Цунами ще бъде капитан на тима. Костов разкри и какво е състоянието на двете нови попълнения.   

„Научихме доста неща за Шкупи. Анализирали сме играчите в последните им два мача. Що се касае до Петрис, той ще пристигне малко по-късно в отбора, защото си забрави паспорта. Не очаквайте някакви сензации или наказания, случва се на всеки. Той е важен играч за нас. Имаме някакви смущения в Рикардиньо, но мисля, че ще бъде готов за утре“, заяви той на пресконференцията преди мача в Скопие.

Startphoto.bg
6 снимки

По повод продажбата на Ноа Сонко Сундберг, той каза:

„Капитанската лента вече е предадена на Цунами, защото един от капитаните трябва да бъде чужденец, като има много такива в отбора. Оттук насетне основният капитан е Николай Михайлов, останалите капитани са Краев и Цунами“.

„Най-вероятно няма да реагираме веднага, защото Ноа беше основен футболист. Трябва да преглътнем, че няма да го имаме. Много важен играч за нас, беше даже симпатичен. Имаме играчи, на които вярвам, че могат да заменят достойно нашия централен защитник“, допълни той за реакцията на отбора след продажбата на защитника.

Startphoto.bg
7 снимки

„Идваме за победа, естествено. Вярвам много в нашия отбор. Играчите се трудят и се развиват добре, което е важно за нас“, каза Костов за очакванията си за мача.

„Единият е атакуващ полузащитник. Не е в добро физическо състояние, не е готов напълно, но мисля, че е време да му се дава възможност. Опорният полузащитник, който е с плеймейкърски качества, се присъедини към отбора вчера. За Дарлан даже нямам информация. Не съм наблюдавал неговото физическо състояние и не мога да кажа кога ще може да се присъедини към състава“, коментира той Асими Фадига и Дарлан.

„За нас е много важно да бъдем подкрепяни от нашите фенове и е хубаво, че ще бъдем подкрепяни от толкова наши фенове. За играчите това ще бъде мотивиращо“, завърши треньорът на Левски.