Треньорът на Арда Николай Киров не крие, че е притеснен относно защитата на своя отбор в навечерието на дебюта в евротурнирите. Белия спешно търси нов централен бранител, с когото да подсили състава си и както „Мач Телеграф“ писа, той със сигурност ще е чужденец.

Към момента обаче специалистът не може да подбере подходящ изпълнител сред поне десетимата, които различни агенти са му предложили. Той гледа видеозаписи почти през цялото време, в което не е зает с тренировките на тима.

fcarda.bg
4 снимки

Екстрената ситуация се наложи заради контузията на Алекс Петков. Привлеченият от Левски защитник е контузен и в момента Арда разполага само с възстановения Петко Ганев и ветерана Пламен Крумов. В тази зона може да бъдат използвани още Милен Желев и новото попълнение Крум Стоянов.

Треньорът на отбора от Кърджали е уверен, че с дошлия от Берое ляв халф-бек, със Светльо Ковачев от Лудогорец и Илия Юруков от Левски неговият отбор ще вдигне нивото си.

Проблемът със защитата обаче е притеснителен, а липсата на дълбочина в тази зона може да е решаваща в двубоите с Апоел Беер-Шева във втория квалификационен кръг в турнира Лига на конференциите.

Повече подробности четете в днешния брой на "Мач Телеграф"