Вратарят и капитан на Левски Николай Михайлов бе щастлив след победата с 5:0 над Спартак Варна, но заяви, че тимът трябва да бъде перфектен, когато се изправя срещу гръцкия ПАОК в Лигата на конференциите следващата седмица.

Националът сподели, че „триглавите орли“ са много сериозен тим, но в Левски са здраво стъпили на земята и се надява на положителен резултат от първия мач в София преди реванша.

Антон Узунов
100 снимки

„Беше за нас задължителна победа вкъщи през новия сезон, след като не го започнахме добре. Пред нашите фенове трябваше да направим добър резултат, така чисто за ритъм, за динамика. Мисля, че успяхме. Беше въпрос на време докато падне първия и втория гол. Момчетата от Спартак направиха всичко възможно да направят мача възможно най-труден. Бориха се, но в крайна сметка нашата класа определи резултата. Вкарахме хубави попадения и сега се готвим изцяло за мача в четвъртък срещу ПАОК. Това наистина са две различни класи. Виждате какви футболисти купуват, отборът им е доста сериозен. Както казах още преди един месец, когато се събрахме за подготовка, трябва да бъдем перфектни в атака и в защита, за да успеем да вземем нещо. Това са две различни реалности и ние трябва да влезем максимално добре в нея. Виждате какви трансфери по милион, по два, по три. Сериозен клуб, няма какво да си кривим душите. Клуб, който всяка година е в Европа, който се бори в гръцката лига за шампионски титли и за купи. Надявам се да направим добър резултат в София и да отидем с положително настроение в Солун. Тежка ни е програмата, така че сме се заловили за работа. Сега се възстановяваме и започваме да се готвим изцяло за ПАОК“.

„Изтеглихме възможно най-тежкия жребий с нашия късмет, но така е отредила съдбата. На Левски никога не му е било лесно. Както обичам да казвам – ще се опитаме да си сравним часовниците и дай Боже да сме близко до истината, защото бяхме изпаднали в една еуфория няколко години по-назад във времето с АЕК Ларнака. Големи еуфории, трансфери, чужденци и за два мача ни вкараха седем гола, а ние не можахме и един. Този път сме реалисти, здраво стъпили на земята. Борим се всеки ден, на всяка тренировка. Виждате колко млади момчета има, имаме и нов футболист – десният бек, който тепърва ще се интегрира в отбора. На прав път сме. Надявам се да имаме късмет и с нашите фенове, 12-ият играч, да направим добър резултат в София, защото това ще бъде разковничето и за реванша“.

Yulian Todorov / LAP.bg
77 снимки

„Перфектно, надявам се всеки мач да е така. Аз се подготвям през цялата седмица да помагам на моите съотборници с командване, с позициониране, с игра с крака, стоя високо зад защитата, пресираме отборите високо. Естествено, че ще има и такива мачове. Беше една спокойна вечер за мен. Радвам се за нашите фенове, за момчетата, радвам се, че успяхме да отбележим добри голове. Няма да е всяка вечер така. Затова трябва да се бачка и да извличаме както позитивните неща, така и негативните, за да можем да се развиваме всеки ден“.

Стражът на „сините“ коментира и дузпата на Филип Кръстев в стил „паненка“.

„На мен не си позволява. Ние не тренираме и чак толкова много дузпи, вече по-скоро на интуиция. Той се познава с вратаря на Спартак Варна, така че изигра си я перфектно. Поздравих го, голямо самочувствие. Филип го показа. Развиваме се, работим и се надявам да имаме още много поводи за радост“, заяви Михайлов.