Много лоша новина за треньора на Лудогорец – Георги Дерменджиев. На 90% крилото на „орлите“ Спас Делев е получил разкъсване на мускул, което ще го извади от игра от 2 до 3 месеца. Това означава, че той ще пропусне всички квалификационни мачове на шампионите, които ще се играят до края на август. Бързакът от Ключ се строполи на земята при опит за спринт в края на контролата със Слован Братислава и веднага бе заменен от Раи Насименто.

Очаква се днес Спас Делев да премине ядрено-магнитен резонанс, който да потвърди сериозната диагноза на опитния футболист. Той може и да не е титуляр в схемата на Георги Дерменджиев, но постоянно влиза в игра и през миналия сезон записа цели 45 мача за Лудогорец.

Освен традиционно като крило, Спас Делев е ползван при нужда зад нападателя, а и като десен бек. Той записа 90 минути при успеха с 5:0 над Приморие в първата контрола, като игра като краен бранител през второто полувреме. Срещу Слован Братислава беше крило, като се появи след почивката и участва при изработването на победния гол. Няколко минути след това се контузи.

startphoto.bg
78 снимки