Публиката на Малмьо има нов любимец и това е 23-годишният сръбски нападател Велко Бирманчевич. Играчът бе с ключова роля при победата над Лудогорец с 2:0 снощи в първи мач от плейофния кръг за влизане в групите на Шампионска лига.
Бирманчевич откри резултата с хубав удар от дъгата пред наказателното поле и бе постоянна заплаха за вратата на Лудогорец, а през второто полувреме публиката на Малмьо започна да скандира името на младия сърбин, продукт на школата на Партизан Белград.

"Всяко дете, когато започва да играе футбол, мечтае да премине в голям клуб и привържениците да скандират името му. И аз успях да преживея това и то по време на важен мач, в плейоф за Шампионска лига. Това е сбъдната мечта. Много съм щастлив, че имам подкрепата на привържениците и подкрепата на клуба и съотборниците. Не мога да опиша колко съм щастлив да почувствам подкрепата на феновете", каза Велко Бирманчевич след мача.

Сърбинът премина в Малмьо от сръбския Чукарички през март тази година за 1 милион евро и вече има девет гола на сметката си за шведския тим.

Експерти му предричат бляскаво бъдеще и изчисляват, че с представянето си вече е увеличил стойността си десетократно.

Ласкаво за своя съотборник се изказа и халфът на Малмьо Оскар Левицки, който асистира за попадението на Бирманчевич.

"Бирмата има нещо специално, което не се вижда често в шведския футбол. Той е много атлетичен, бърз и тича много. Много е добър в ситуации един на един и има качества, с които умее да решава мачове. Вече се адаптира в отбора и всички го приемат много добре", каза Левицки.

Старши треньорът на Малмьо Йон Дал Томасон вярва, че Бирманчевич има качества да играе в някое от водещите първенства.

"Със сигурност той е класен играч. Имаше трудности, когато пристигна, тук, но това е нормално, когато се преместиш в нова държава", каза Томасон.