Защитникът на Левски Келиан ван дер Каап го грози наказание от УЕФА. Причината за това е буйното му поведение след смяната му в 83-ата минута при загубата от Айнтрахт във Франкфурт с 0:2 в реванша от плейофите на турнира Лига на конференциите. Защитникът започна нервно да клати глава при излизането си от терена, а след това при прибирането към скамейката си чукна ръката с тази на треньора Николай Костов в знак на поздрав, направи същото с човек от щаба, преди да започне да рита бутилки, както и докторската чанта.

От Левски разкриха, че реакцията е била насочена към съдията Алард Линдхаут. Бранителят му потърсил сметка за някои спорни отсъждания, пише „Мач Телеграф“. Едно от тях бе свързано с Рикардиньо. Главата му бе окървавена, а реферът дори не отсъди фаул. Освен това нападателят на „сините“ трябваше да получи помощ извън терена. Така Левски бе с 10 души на терена, когато стартира атаката, довела до първото попадение за Айнтрахт.

BGNES
17 снимки

Съвсем по различен начин действа съдията при ситуацията, в която Кристиан Якич получи комоцио. Футболистът на „орлите“ не бе изнесен с носилка, а лекарите пробваха да го свестят на терена преди да стане ясно, че той няма да продължи.

Поведението на Ван дер Каап със сигурност е било описано в съдийските доклади.