Лудогорец изобщо не може да се сравнява с Олимпиакос, който през миналия сезон се опари жестоко в мачовете си от квалификациите за Шампионската лига срещу Апоел Беер Шева. Подобно становище изрази вестник „Джерусалем Поуст” само ден след развръзката във втория предварителен кръг на тазгодишното издание в ШЛ.

Разградчани имаха известни колебания, но отстраниха литовския Жалгирис с успех 4:1 у дома и общ резултат 5:3 в двата мача. Израелците от своя страна изхвърлиха унгарския Хонвед след две победи – 2:1 у дома в първия мач и 3:2 на реванша.

Вратар на Лудогорец се разбра със Звезда

Изданието отбелязва, че не всичко върви по мед и масло за Апоел, тъй като в сряда сериозна контузия в ръката получи основния нападател Бен Сахар. Възможно е острието да отсъства от терените през следващите 2 месеца, а това е добро дошло за Лудогорец.

В момента израелците работят за разрешаването на този проблем, като се счита, че 28-годишният чешки национал Томш Пекхарт е на път да се присъедини към отбора. „Джерусалем Поуст” отбелязва, че голямата цел пред отбора е за първи път в своята история да влезе в груповата фаза на Шампионската лига. И основните доводи идват от случилото се през миналия сезон.

Кирил Домусчиев: Това е Лудогорец! Непримирим и атакуващ

Тогава един-едничък гол не стигна на отбора от Беершеба да постигне лелеяната цел. Те отстъпиха с 4:5 общ резултат срещу Селтик. За да стигнат до двата решителни мача срещу шотландците, играчите на Апоел се справиха с много сериозен опонент – гръцкия гранд Олимпиакос.

„Докато Лудогорец не се счита да бъде от същата класа, той също влиза в дуела, напълно очаквайки да продължи към плейофите”, пише вестникът. Той отбелязва, че в две от последните 3 години българите са играли в групите на Шампионската лига, като през миналия сезон завърши трети в група с Пари Сен Жермен, Арсенал и Базел.