Българският шампион Лудогорец стартира своя поход в групите на Лигата на конференциите с домакинство на словашкия Спартак Търнава. Срещата на „Хювефарма Арена“ в Разград е днес и стартира в 19:45 часа, като може да го наблюдавате в пряко предаване по MAX Sport 3. Главен съдия ще бъде Генч Нуза от Косово.

„Орлите“ за поредна година ще участват в груповата фаза на евротурнирите, след като през миналия сезон играха в групите на Лига Европа, а през пролетта и в елиминациите на Лигата на конференциите. „Зелените“ са и първият български отбор в историята, който ще има мач в групите на Шампионска лига, Лига Европа и Лига на конференциите.

Лудогорец започна тази кампания в квалификациите на Шампионската лига, където тимът отстрани косовския Балкани, преди да бъде отстранен от Олимпия Любляна, след което шампионите на България победиха казахстанския Астана в третия квалификационен кръг на Лига Европа, преди да загубят от Аякс в плейофите, макар че записаха престижна победа над нидерландския град в Амстердам. Така разградчани се класираха за групите на ЛК, където ще премерят сили със Спартак Търнава, Фенербахче и Нордселанд.

От своя страна Спартак Търнава отстрани последователно латвийския Ауда, полския Лех Познан и украинския Днипро-1, за да намери място в групите.

Треньорът на Лудогорец Ивайло Петев отбеляза това в пресконференцията преди двубоя.

„Длъжни сме да излезем максимално мотивирани и концентрирани, за да изиграем един добър мач. Естествено, пред нашите фенове ние винаги се чувстваме по-комфортно и се надявам с тяхна помощ да изиграем един силен мач и да победим. Спартак Търнава заслужава уважение, тъй като по пътя си до групите е елиминирал отбори като Лех Познан и Днипро-1, те са опитен отбор. Наясно сме, че няма да ни е лесно, но ние сме длъжни да направим всичко възможно да победим", каза Петев.

Снимки: LAP.bg
12 снимки

Част от Спартак Търнава е бившият футболист и капитан на Левски Роман Прохазка, който е играл много мачове срещу Лудогорец.

„В днешно време не е много трудно да разузнаеш противника, Прохазка знае обстановката, играл е на нашия стадион, надявам се утре пак да загуби“, сподели по темата Петев.

В другия мач от групата Фенербахче посреща Нордселанд също от 19:45 часа.


19:45 часа | ЛУДОГОРЕЦ – СПАРТАК ТЪРНАВА

Лига на конференциите, Група „H“, първи кръг

Главен съдия: Генч Нуза, Косово

Стадион: „Хювефарма Арена“, град Разград


Стартови състави: 

ЛУДОГОРЕЦ: 12. Симон Слуга, 16. Аслак фон Витри, 26. Ноа Сонко-Сундберг, 24. Оливие Вердон, 17. Сон, 82. Иван Йорданов, 6. Якуб Пьотровски, 8. Клод Гонсалвеш, 37. Бърнард Текпетей /к/, 77. Кайо Видал, 10. Матиас Тисера

Старши треньор: Ивайло Петев

СПАРТАК ТЪРНАВА: 71. Доминик Такач, 24. Кристиян Кощрна, 4. Николас Горосито, 26. Себастиан Коша, 80. Адриан Желкович, 18. Мартин Шулек, 29. Мартин Микович/к/, 25. Филип Байнович, 97. Келвин Офори, 27. Ян Бернат, 57. Михал Дюриш

Старши треньор: Михал Гашпарик