Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов е останал доволен от представянето на последното ново попълнение – Жереми Петрис. 24-годишният французин дойде на „Герена“ едва през миналата седмица, като подписа договор с клуба до края на годината, но в него има клауза той да бъде удължен с още две години, ако наставникът на „сините“ реши да го задържи.

Петрис пристигна в добро физическо състояние, което му позволи да дебютира при гръмката победа с 5:0 над Спартак Варна в събота. Той се появи в игра през второто полувреме на мястото на Патрик-Габриел Галчев.

Антон Узунов
100 снимки

След края на срещата Мъри сподели, че е останал доволен от представянето на крайния защитник и разкри, че може да го използва като титуляр в първия мач от втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите срещу гръцкия ПАОК този четвъртък.

Петрис бе взет в Левски след изваждането от състава на хърватина Анте Блажевич, който разочарова с представянето си. За последно френският десен бек игра за изпадналия и вече закрит Царско село през пролетта.

Стоилов ще има още един ребус за решавана преди сблъсъка с ПАОК. Контузията на левия бек Цунами наложи Хосе Кордоба да играе на тази позиция срещу Спартак Варна, но не е ясно дали панамецът отново ще бъде използван там и срещу гърците.