Министерството на външните работи на България остро осъди инцидентите от вчера, 27 юли в Скопие, при които пострадаха български граждани, фенове на Левски, а един от тях бе намушкан с нож и впоследствие стабилизиран.

„Раненият български гражданин в момента е в стабилно, но тежко общо състояние и се възстановява след оперативна намеса в болнично заведение в Скопие. Представители на българското посолство са в постоянен контакт с пострадалия наш сънародник и с неговите близки, както и с местните здравни власти.

Изразяваме съжаление, че положителният и спортменски дух на двубоя между ПФК „Левски“ и ФК „Шкупи“ беше помрачен от прояви на агресия извън футболния терен. Очакваме компетентните органи в Република Северна Македония да предприемат необходимите действия за ефективно разследване и правораздаване във връзка с тежкия инцидент.

За пореден път подчертаваме ключовото значение, което има предприемането на ефективни мерки за превенция на подобни прояви на агресия и гарантиране на сигурността на всички граждани“, пишат от ведомството.