Мениджърът на Тотнъм Жозе Моуриньо говори след победата с 2:1 над Локомотив Пловдив във втория квалификационен кръг на Лига Европа.

Антон Узунов 
70 снимки

„В края започнахме да играем единствено с Дайър в отбрана, а Бен Дейвис и Лукас бяха позиционирани по крилата. Опитвахме се да изграждаме повече триъгълници в атака. Започнахме да създаваме повече положения за гол. При ситуацията, когато Диниш Алмейда игра с ръка, беше попадение на Бен Дейвис. Точно отсъждане – дузпа и червен картон. В този момент усетих, че ако вкараме двубоят е в нашите ръце. Тогава един от играчите на Локомотив започна да вдига крака си в наказателното поле и да протестира, за което реферът му даде втори жълт картон. Останаха с девет човека. Когато вкарахме изравнителното попадение не изпаднахме в паника да реализираме непременно втори гол. Разбира се, ако се беше стигнало до продължения – противникът щеше да има още 30 минути, за да ни спре. Но започнахме да натискаме и вкарахме втори гол. Мачът приключи. Когато реализираха попадението си, Локомотив започна да мечтае и това беше момент, в който се страхувахме за нашето продължаване в турнира“, заяви Моуриньо.

„Положението на Бергвайн беше много голяма дузпа. Стивън се строполи на земята, но нямаше реакция от съдията и страничния рефер. Решиха да не ни дадат дузпа. Ако имаше ВАР щеше да е различно. При попадение за нас през първото полувреме щеше да е друго. Но този мач беше голяма емоция за момчетата, за да усетят драмата, когато губиш в последните минути на мача, но след това обръщаш мача, печелиш и продължаваш в следващата фаза“, добави още той.

„Мачът беше труден заради настройката. Това беше голям двубой за Локомотив. Дадоха всичко от себе си. Не играха така, както в първенството. Нормално - те играят много офанзивно. Да, със същата схема, но по-различно. Днес бяха много дефанзивни. Притежавахме топката почти през целия мач и беше учудващо, че не вкарахме първи. През първата част ударихме греда и не ни дадоха дузпа. Но в крайна сметка спечелихме. Моята резервна скамейка е по-силна от тяхната. За нас влязоха играчи с качества, които промениха играта“, заяви португалецът.

„Ндомбеле е в процес на еволюция. През миналия сезон не беше така. Сега го виждам как тренира здраво. Възстановяваше се от контузия и сега напълно здрав. Никога не съм се съмнявал в неговите качества, а може би в настройката и професионализма му. Но в този момент нямам съмнения за него“, каза Моуриньо.

„Харесах Локомотив Пловдив, когато ги наблюдавах. Днес не играха така, както преди това. Треньорът им е много добър. В защита обикновено играят с трима, но днес като че ли бяха петима в отбрана. В България залагат на първото, защото уинбековете играят повече като крила. Играят много агресивно и пресират. Днес не беше така. Бяха се прибрали в защита и разчитаха на контраатака. Добра стратегия от треньора. Харесвам футбола, защото малките отбори могат да се борят с големите. Съжалявам, че нямаше публика на стадиона, защото заслужиха спечелването на Купата на България и мач срещу Тотнъм в Пловдив. Това не се случва всеки ден. Съжалявам за българските фенове“, добави още той.