Опитният азербайджански съдия Алияр Агаев ще ръководи мача от група Н на турнира Лига Европа между Лудогорец и испанския Еспаньол в четвъртък от 19.55 часа на стадиона в Разград. Срещата е от третия кръг на груповата фаза и противопоставя първите два отбора в потока. Разградчани са с пълен актив, а Еспаньол е на втора позиция с 4 точки.

Макар и само на 32 години, Алияр Агаев има много сериозен опит в съдийството. Той ръководи мачове в груповата фаза на турнира Лига Европа четири поредни сезона, като е започнал през 2015 г. Две години по-рано, през 2013 г. става съдия на ФИФА, а е само на 26. Той е първият съдия от тази страна, който има мачове в груповата фаза на европейски клубни турнири. И единствен засега.

На ниво национални отбори е ръководил мачове от европейските и световни квалификации, както и срещата Дания - Република Ирландия (0:0) от турнира Лига на Нациите миналата есен.

Негови помощници ще бъдат сънародниците му Зейнал Зейналов и Акиф Акиф Амирели, а Орхан Мамадов е четнвърти съдия. Паскал Карибен от Франция е съдийски наблюдател, а Марк Бос от Холандия е назначен за делегат на УЕФА.

През лятото на тази година Египетската федерация покани специално Агаев, за да ръководи полуфинала за Купата на страната между два от местните грандове Замалек и Итихад. Асистентите му в тази среща са същите, с които ще ръководи и срещата на Лудогорец Арена. /БТА