Вратарят на Левски Божидар Митрев призна в специално интервю за Дарик радио, че не е очаквал да получи капитанската лента. Юношата сподели, че възприема определянето му за капитан като отговорност и гордост.

„За краткото време за подготовка смятам, че отборът до голяма степен е готов. 90% са нови, дори себе си включвам към новите, защото не сме играли заедно с този отбор. Направихме две контроли, надявам се срещу Сутиеска да излезем мотивирани и да направим това, което треньорът иска от нас“, започна Митрев.

Драмата с дузпите между Левски и Верея

„Амбиции всеки щом е в Левски трябва да има. Всички трябва да са класни попълнения щом са селектирани в този отбор“, продължи Митрев.

„Почвам да намирам себе си в игрова обстановка. Надявам се с мачовете да набирам още повече сила“.

„Честно казано наясно сме как ще играе Сутиекс. Те са балкански отбор, очакваме да играят по-затворено срещу нас. Ще разчитат на шансовете си. Но ще е голяма грешка да си мислим, че лесно ще бием. Трябва да дадем максимума от себе си. Това е първи мач, те винаги са сложни. Ако излезем с къс и характер, ще излезем победители“.

Запитан за горещата вълна, която заля страната ни в последните седмици, Митрев обясни: „Горещото време е за всички. Не бива това да е оправдание. Тренираме две седмици в подобни условия“.

„Надявам се стадионът да е пълен. Всички обичаме тези мачове. Всеки един от нас е изживял луди европейски нощи. Нека феновете да ни подкрепят, защото когато сме едно цяло сме по-силни“.

„Лошата серия е навсякъде в последните години. Това се отразява. Тягостна е обстановката. Усеща се напрежение, но ние сме хората, които трябва да излезем от ситуацията“, каза юношата на „сините“.

„Не съм очаквам да получа капитанската лента. Радостен съм. Това е голяма отговорност, дано оправдая доверието. Надявам се на победа. Отговорност и гордост е да си капитан на Левски. Много по-велики играчи са носили тази лента и съм поласкан“, продължи стражът.

„Всеки един от вратарите в Левски е добър и има амбиция да играе. Това е хубаво, защото така си по-концентриран в тренировките и мачовете“, завърши Митрев. 

Припомняме, че Левски посреща Сутиеска в двубой от първия квалификационен кръг на Лига Европа на 29 юни от 20.00 часа. Срещата ще може да следите с Gong.bg, по GONG PLAY, по DIEMA SPORT и по Дарик радио.