Ще бием Хайдук в София и ще ги отстраним! Тази смела прогноза направи наставникът на Левски Николай Митов на пресконференцията след мача срещу тима от Сплит, загубен с 0:1 от родния представител. Реваншът на "Герена" е след седмица, но на него няма да има публика заради наказание. 

Митов изрази огромно съжаление, че няма да получи подкрепа от верните си привърженици по трибуните и обеща, че въпреки всички, футболистите му ще се раздадат заради тях. Впоследствие на интервюто след пресконференцията той беше по-умерен в прогнозата си и оцени шансовете за продължаване на двата отбора като равни. 

Левски загуби от Хайдук, но запази шансовете си

"50% са шансовете на двата отбора, получи се остър двубой. Изпълнихме на 70% това трябваше и което видяхме от отбора на Хайдук. Съжалявам, че допуснахме елемнетарен гол. Дали имаше фаул там, не знам, но не трябваше да ни кварват по такъв начин. Аз съм оптимист и съм сигурен, че в София моят отбор ще даде 200%. Ще играем за феновете", заяви Митов и коментира, че именно "синята" агитка ще му липсва в ответния сблъсък и съжали, че част от публиката не беше пусната в Сплит заради полицията. 

"Много съжалявам за тези фенове, които не бяха допсунати, благодаря на всички, които бяха до нас. Футболистуте ще се раздадат заради тях. Нашият отбор от мач на мач ще изглежда все по-добре. Нищо, че феновете няма да са на стадиона, те ще ни подкрепят и ние ще играем заради тях." 

"Нашите фенове са ни нужни, защото изграждаме нов отбор и сега имаме огромна нужда от тях. Не се получиха неща, които бяхме планирали, там можехме да ги матираме. Не се получи технически. Съжалявам, че не се получиха нещата на контраатаки", сподели Митов и говори за състоянието на Жорди Гомес и другите играчи. 

"Една седмица ще поработим с Жорди Гомес, ще го вдигнем. От всички играчи съм доволен,. Имаше и грешки, които не трябва д адопускаме. Имахме още в 1-та минута ситуация и можехме да вкараме. Търпението ни трябваше, това бяхме говорили. Имахме идеални атаки, не можахме да ги доразвием с последния пас." 

"Работата на нападателите е да тичат и да играят в двете фази. На всички се карам, важното е да не повтаряме грешките си", завърши наставникът на Левски.