Тази вечер от 21 часа българският шампион Лудогорец ще получи втори шанс да пречупи унгарския първенец Видеотон във втория квалификационен кръг на Шампионската лига. В Унгария разградчани трябва да оправдаят както реномето на фаворит в сблъсъка, така и нескромните амбиции, които афишираха относно евроучастието си.

Двубоят на „Панчо Арена” ще можете да проследите минута по минута в Gong.bg, а също и чрез прякото предаване на DIEMA SPORT. Срещата ще бъде достъпна и онлайн чрез платформата PLAY DIEMA XTRA, като ще върви с коментар на живо и по честотите на Дарик радио.

Лудогорец Видеотон

източник: lap.bg

Първият двубой, който се игра преди седмица на „Лудогорец Арена”, приключи с малко разочароващото за разградчани 0:0. Голови положения пред вратата на Адам Ковачик определено не липсваха, ала играчите на Лудогорец не бяха в състояние да повторят головата вихрушка, която застигна предишния им опонент Крусейдърс (7:0 и 2:0 в двете срещи). Този мач бе продължението на една неприятна тенденция, която започна именно след срещите със северноирландците. Напоследък „орлите” не се така резултатни в мачовете си, тъй като преди и след нулевото реми с унгарците те записаха съответно минимална победа над Етър (1:0) и реми с Берое (1:1) в родния шампионат.

Аутуори: Не искам просто да се класираме, а да излезем по-силни

Днес задачата пред тима на Пауло Аутуори е да отбележи минимум един гол, тъй като Лудогорец би продължил напред и при резултатно реми срещу Видеотон. Макар че бразилският наставник не остана впечатлен от този паралел, сме длъжни да отчетем, че дуелът силно напомня за мачовете срещу Партизан Белград през 2014-а. Тогава сърбите успях някак да си тръгнат с 0:0 от Разград, а реваншът приключи при 2:2 и Лудогорец продължи напред.

Георги Терзиев: Дано не се стига до дузпи

Много е вероятно родният шампион тази вечер да излезе със същата единадесеторка, с която стартира и преди седмица. Това би значило, че на вратата отново ще застане Ренан дос Сантос въпреки няколкото колебливи изяви на бразилеца срещу Берое, а защитният вал пред нео ще се състои от Сисиньо, Козмин Моци (получил почивка за мача в Стара Загора), Рафаел Форстър и Натанаел. Капитанът Светослав Дяков и Лукас Саша би трябвало да си партнират в центъра на терена, докато Вандерсон ще се върне сред титулярите, за да застане до Върджил Мисиджан, Марселиньо и тарана Клаудиу Кешеру  в атака.

  1. 36.17%

    Ще се справят успешно Лудогорец и ЦСКА

  2. 28.54%

    И трите ни отбора ще елиминират опонентите си

  3. 18.33%

    Само ЦСКА ще елиминира своя опонент

  4. 8.17%

    ЦСКА и Славия ще преодолеят препятствията

  5. 3.60%

    Само Лудогорец ще отстрани съперника си

  6. 2.38%

    И трите ни отбора ще загубят елиминациите си

  7. 2.04%

    Лудогорец и Славия ще надделеят в сблъсъците си

  8. 0.78%

    Единствено Славия ще се наложи в своята двойка