Мидтиланд развъртя голяма търговия с играчи през лятото и това със сигурност се отрази на отбора, като Лудогорец също може да се възползва от шанса. Датчаните продадоха Франк Ониека на новака във Висшата лига – Брентфорд, за 10 милиона евро, а освен това се разделиха с Давид Акинтола, Расмус Николайсен и Александер Шолц, които преминаха съответно в Адана, Тулуза и Урава Ред Даймъндс.

Факт е, че от получените 12,4 милиона евро Мидтиланд инвестира 7,6 милиона евро за нови попълнения. От тях най-впечатляващ е взетият за 4,5 милиона евро бразилец Марони от Атлетико МГ. Очевидно датчаните са се ориентирали към бразилския пазар, защото привлякоха също така Жуниньо от Палмейрас и Чарлс от Сеара за общо 3 милиона евро. Записаните две безапелационни загуби от ПСВ Айндховен явно показват, че тимът още не е преболедувал смяната на основни футболисти.

Иначе Мидтиланд е още по-мултинационален клуб в сравнение с тима отпреди година и половина.  В отбора има играчи не само от Бразилия, Швеция или Исландия, но и от Малайзия, Гвинея, Северна Ирландия, Нигерия и Австралия.

Лудогорец има надежда и заради треньора Бо Хенриксен, който няма почти никакъв опит в международни мачове. Дебютът му е през този сезон, като първо сензационно отстранява Селтик, а вече стана ясно, че впоследствие отпада от ПСВ Айндховен. Преди да дойде в Мидтиланд Хенриксен е треньор на слабака Хорсен в продължение на 6 години.