Още когато подписа договора си с Левски, новият вратар Мартин Полачек взе ума на феновете с габаритите си. Но се оказа, че е изненадал и медицинските лица по време на прегледите преди подписването. 

Той разкри за тази история в интервю за изданието "Спорт" в родната си Словакия. В това изказване разкри и за огромната роля на Роман Прохазка за трансфера му на "Георги Аспарухов". 

"Много забавни неща ми се случиха на тестовете в Левски. Там обявиха, че най-якият вратар в света подписва с отбора и че съм гигант. Лекарите се хванаха за главите, като видяха, че имам тегло от 101 кг и само 3% телесни мазнини."

"Но аз съм горд от определението, че съм най-якият вратар в света. Това доказва само колко добре се отплаща старанието ми в тренировките. Но тези приказки не ме интересуват толкова, колкото фактът, че искам да помогна на отбора си да спечели титлата", заяви Полачек и разкри за ролята на Прохазка в трансфера му. 

"Левски ми предложи много специфична оферта, с много точно описани детайли. Дадоха ми и време да помисля, а я обсъдя с близки и приятели. Честно казано, не мислех особено дълго, след като се чух с Роман Прохазка. Знаете, той изкара пет години там."

"Той ми каза колко голям клуб е Левски, колко богата е историята му и как има най-великите фенове в цяла България. От него чух само позитивни неща и затова не се замислих за подписа си", сподели още Полачек.