Лудогорец приема Малмьо в мач реванш от плейофите на Шампионската лига. 


Битката е с начален час 22:00 часа и ще можете да я проследите заедно с Gong.bg.


За да стигне до решителния сблъсък Лудогорец елиминира Шахтьор Солигорск, словенския Мура и гръцкия гранд Олимпиакос.

В първия мач срещу шведите "орлите" отстъпиха с 0:2, което гарантира сериозна битка в реванша. Българският тим вече си осигури участие в групите на Лига Европа, но ако иска да е в турнира на богатите, ще трябва да хвърли всички сили в нападение и да притисне противника още от първата минута. 

Антон Узунов
67 снимки

Добрата новина е, че двубоят е пред родна публика и Лудогорец ще има така необходимата подкрепа на феновете. 

Битката няма да е лека, тъй като шведите вече взеха комфортния аванс от два гола и знаят за какво идват в Разград, но пък остана без двама от ключовите си играчи - Никлас Мойсандер и Серхио Пеня, което може да се окаже проблем. Аут са още Ола Тойвонен и Йонас Кнудсен. 

Лудогорец изигра най-добрия си мач този сезон при визитата на гръцкия Олимпиакос, така че се очаква Дамбраускас отново да заложи на познатото 4-2-3-1. 

Под рамката ще застане Кахлина, а в отбрана ще действат Икоко, Пластун, Вердон и Недялков. В средата на терена ще са Баджи и Гонсалвеш. Очаква се Каули да бъде нагърбен с тежката задача да гради нападението. По фланговете ще се изявяват Десподов и Текпетей, а на върха на атаката ще застане Сотириу. 

За Малмьо тактиката също е ясна - агресия в предни позиции и търсене на нов гол. Множеството контузии обаче затрудняват Йон Дал Томасон в подреждането на състава. На вратата вероятно ще бъде Далин, а в защита Нилсен, Ахмедходжич и Брорсон. Рикс и Левицки ще са халф-бекове, а Ракип и Бергет - опорни полузащитници. Кристиансен ще има функциите на плеймейкър, докато Чолак и Бирманчевич ще си партнират в атака.